Zašto je Vaš lokalni biznis nevidljiv bez internet prisutnosti?

Zašto je Vaš lokalni biznis nevidljiv bez internet prisutnosti?

Živimo u 21. veku u digitalnom dobu kada internet prisustvo postaje ključno za uspeh svakog biznisa, a posebno za one na lokalnom nivou. Promene u potrošačkim navikama ukazuju na to da sve više ljudi traži proizvode i usluge online. 

Svedoci smo da danas svi posedujemo pametne mobilne telefone ili bar nas 80%, a statistike pokazuju da prosečno koristimo, mobilni telefon, internet i društvene mreže bar 3-4 sata dnevno. 

Zato bez snažne online prisutnosti, lokalni biznisi reskiraju da postanu nevidljivi u digitalnom svetu svojim potencijalnim korisnicima iz komšiluka.

Uspeh u lokalnom marketingu leži u poznavanju svojih suseda: razumevanje šta zajednica ceni, pretvara svaki posao u središte kvarta.

Nedostatak online prisustva i njegov uticaj

Ako niste prisutni na internetu onda vašu firmu dovodite u situaciju da bude nedostupna sa potrebnim informacijama potencijalnim korisnicima, da vaš biznis ima ograničen domet i da vaša konkurencija bolje radi od Vas.

Nedostupnost informacija: Činjenica je da danas svakodnevno vaši potencijalni klijenti traže informacije na internetu za svaki problem koji imaju. 

Bilo da im treba neki proizvod, prodavnica, usluga, servis ili šta god, prvo što će uraditi uzeće mobilni telefon u ruke i na googlu ukucati to što traže, a vaš biznis ako nije tamo prisutan propuštate priliku da budete primećeni. 

Vaša nevidljivost na webu direktno utiče na vašu sposobnost da privučete nove klijente.

Ograničen Domet: Potencijalni klijent se nalazi na 500 metara u susednoj ulici od vaše kancelarije i hitno mu treba prevodioc za Nemački jezik. 

Izlazi na internet i u googl pretrazi ukucava “prevodioc za nemački jezik u blizini”, u rezultatima pretrage vaše firme nema u ponudi iako ste mu tako blizu. Bez internet prisustva, vaš domet je ograničen samo na one koji već znaju za vas ili slučajno naiđu na vaš biznis.

Ovakva situacija smanjuje vaše šanse za rast i širenje.

Konkurencija i vidljivost: Najgori scenario po vas koji se može desiti je sledeći: Živim u Grockoj i bavim se marketingom, hoću da štampam reklamni materijal (letke, postere, brošure, kalendare, rokovnike, i još dosta toga).

Neko mi je rekao da u Grockoj ima štamparija koja to možeda mi odradi, počinjem pretragu na internetu tražeći neki kontakt od te štamparije.

Međutim nema ništa, pretraga mi nudi štamparije iz Vinče, Leštana i Klaudjerice jer vas na internetu nema. Pozvao sam svaku i najbolje uslove iako mi je najdalja sam dobio od štamparije u Klaudjerici.

Ukoliko vaši konkurenti imaju razvijeno online prisustvo, oni će lako nadmašiti vaš biznis u vidljivosti i pristupu klijentima.

Lokalni marketing je kao baštovanstvo: pažljivo neguj svoje tržište, i gledaj kako raste i cveta u tvojoj zajednici.

Prednosti internet prisustva

Sa druge strane ako ste prisutni na internetu mogućnosti su skoro pa ne ograničene: klijenti vas lako mogu pronaći u google pretrazi, putem google mape lako mogu doći do vas, dostupni ste im 24 sata dnevno 365 dana u godini i još mnogo benefita vam nudi online prisustvo.

Širi Domet: Online prisustvo omogućava vašem biznisu da dopre do šireg spektra potencijalnih klijenata, čak i van lokalnog okruženja. To znači da ako imate online prodavnicu, vaši kupci mogu biti iz cele Srbije a ne samo iz vašeg komšiluka.

Dostupnost i Poverenje: Putem vaše web stranice korisnicima možete ponuditi veliki broj potrebnih informacija koje će im uvek biti dostupne. Stalna online dostupnost pojačava vašu verodostojnost i gradi poverenje među klijentima.

Interakcija sa Kupcima: Društvene mreže i web stranice su ključne za interakciju s klijentima i izgradnju dugotrajnih odnosa. Izgradnjom zajednice na društvenim mrežama kupcima možete u realnom vremenu nuditi popuste i specijalne ponude, putem kojih ćete izgraditi poverenje i povećati profit.

U eri interneta, neophodno je imati snažno online prisustvo. Bez njega, vaš biznis rizikuje da ostane nevidljiv, ograničavajući svoje šanse za rast i uspeh.

Možda vam sve ovo izgleda komplikovano i teško za sprovesti u delo, ali nije sve tako crno.

Napravili smo platformu Adresar opštine Grocka koja služi za spajanje gradjana sa preduzetnicima, uslugama i proizvodima koji se nude na teritoriji opštine Grocka. 

Naša platforma ima skoro 25.000 zadovoljnih gradjana koji su neke svoje probleme rešili uz našu pomoć i oko 250 preduzetnika i javnih ustanova koje su predstavile svoje usluge na Adresaru opštine Grocka i tako pomogli gradjanima u rešavanju problema.

Adresar opštine Grocka predstavlja idealnu platformu za lokalne biznise da unaprede svoje online prisustvo. Pridruživanjem ovoj platformi, ne samo da povećavate svoju lokalnu vidljivost, već i otvarate vrata za privlačenje novih klijenata.

Ne dozvolite da vaš biznis ostane nevidljiv – pridružite se Adresaru opštine Grocka, kliknite na dugme ispod i saznajte kako da povećate broj klijenata.

One thought on “Zašto je Vaš lokalni biznis nevidljiv bez internet prisutnosti?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *